28 mayo 2009

el barça del trèbol (i la veritat del toreig)


Foto:: AFP

Esta és la meua crónica del dia en el que el Barça ha conquerit, per fi, el trèbol: Copa, Lliga i Champions.

I ho torne a repetir. Volia cridar "Barça, Barça i Barça" com fa una estona ho he fet als carrers de València. Primer a ca els meus güelos, després a la plaça del doctor Collado, al Café Lisboa amb els amics, a la plaça de l'Ajuntament i més després (vici és vici) al club Picadilly amb més amics encara. M'he deixat la correguda de Palha al tercer bou esta vesprada. Els nervis de la final ja no els podia aguantar més. M'he vist el tercer Palha amb tota la tensió. Pensava que eixe bou enviaria algú a la infermeria. Per sort no ha estat així.

Al minut 10 de partit, després de vore el perill des de les botes de Cristiano Ronaldo, Samuel Eto'o ha contestat les meues expectatives. Sabía que li quedava el seu gran partit en este final de temporada i en la primera que ha tingut, no ha perdonat. Eto'o, gràcies.

Valdés, Puyol, Piqué, Touré, Sivinho, Iniesta, Xavi, Busquets, Messi, Henry i Eto'o, gràcies. I a tots, gràcies a tots. I a tu, Pep Guardiola, també. Ser del Barça, ara més que mai, és el millor que hi ha i tot gràcies a vosaltres.

No ho veia clar feia dos setmnes i també ahir mateix, però, esta vesprada he vist la llum. El partit serà del Barça i durarà un no res, he pensat.

Amb el gol d'Eto'o el Barça s'ha fet l'amo del joc, però, amb algunes llicències per al Manchester United. Molt poques. Iniesta i Xavi gaudien i amb ells tot el Barça a l'Olímpic de Roma. I en una d'eixes, Xavi la penjada i Messi ha saltat com ningú i la clavada. Gol. 2-0. El Barça, campió d'Europa a la ciutat eterna. I això ja és per sempre el Barça del trèbol. Ni dreams ni hòsties.

Però, és futbol. Un joc. Mentre, a Las Ventas Israel Lancho, amb el sext de Palha, volia la glòria encara que fóra necessaria la seua vida mateixa i ha patit una molt greu cornada. Això és el toreig. La més pura veritat.

El seu premi: "Herida por asta de toro con orificio de entrada en hemitórax izquierdo con una trayectoria ascendente de 20 centímetros penetrante en cavidad torácica y orificio de salida en el 5º espacio intercostal. Neumotórax y Hemotórax. Pronóstico muy grave. Intervenido bajo anestesia general y trasladado a la Clínica Virgen del Mar".


Foto :: Gorka Lejarcegi para El País

No hay comentarios: