03 mayo 2012

dia mundial de la llibertat de premsa

Sense periodistes no hi ha periodisme. Sense periodisme no hi ha democràcia

1.-Perquè som periodistes i el nostre deure és elaborar informació veraç, rigorosa, contrastada i contextualitzada, no simplement omplir buits en els mitjans de comunicació.

2. Perquè no podem acceptar rodes de premsa sense preguntes i hem d'acabar d'una vegada per sempre amb l'estratègia de negar explicacions als ciutadans #sensepreguntesnocobertura 

3. Perquè no volem ser mers distribuïdors d'informació elaborada pels poders polítics, econòmics, culturals, esportius i de qualsevol altre sector.

4. Perquè defensem un periodisme lliure de pressions i servituds polítiques i econòmiques que ens torne la credibilitat davant la ciutadania.

5. Perquè els periodistes volem assumir, amb totes les conseqüències, el nostre paper de garants del dret constitucional dels ciutadans a una informació veraç.

6. Perquè demanem una retribució digna per la nostra feina #gratisnotreballe

7. Perquè no volem que llocs estructurals de les redaccions siguen ocupats per becaris i perquè ens oposem frontalment a la desaparició de les redaccions dels periodistes experimentats, als quals es reemplaça amb contractes de salaris indignes.

8. Perquè volem que es pose remei a la destrucció massiva de llocs de treball que estan aplicant els editors en els mitjans de comunicació.

 9. Perquè volem defensar-nos de l'intrusisme en la nostra professió.

10. Perquè rebutgem que els empresaris dels mitjans de comunicació anteposen els interessos econòmics al dret dels ciutadans a estar veraçment informats, obviant els principis ètics i deontològics de la professió periodística.

No hay comentarios: