30 junio 2015

aquí el podcast #culturadebouradio: esta semana con joserra lozano y el aficionado josé morente

Programa #CulturadeBouRADIO emitido el pasado sábado 27 de junio.




(editorial)


Quan la temporada ha mamprés i la relació de festejos s’acumula i les figures es converteeixen en autèntics feriantes de postín i van d’una plaça a un altra, para, mirar, i reflexionar ens costa moltíssim.

Però hui el que volem fer és això: Parar i reflexionar.

Ja han passat les fogueres de Sant Joan d’Alacant. Excelent resposta de l’afició. Davant les pors i amenaces prohibicionistes dels nous protegonistes de la política, el poble ha parlat amb les més de 40.000 persones que han passat per la plaça de bous d’Alacant. Fent demostració de la realitat: que estem davant d’una Cultura viva i compartida.

I al rogle d’Alacant: Nova lliçó de Ponce, triomf redó d’El Juli, emoció i record del mestre Manzanares. La plaça plena dos dies… i en total més de 40.000 persones.

Però hui volem parar i reflexionar. I ho farem amb tres convidats que ens permetran ampliar el camp de visió de la Tauromaquia davant l’actualitat. Tindrem un aficionat d’enorme nivell. Tot un intelectual de la Tauromaqua. Li diuen José Morente, autor d’un blog de preciós titol: ‘La razón incorpórea’. També tindrem a un jove aficionat, activista i que ha tingut una reacció digna d’admirar creant la plataforma Compromiso Social por la Tauromaquia. I per a començar, parlarem amb Joserra Lozano DirCom de Julián López ‘El Juli’ i de l’agencia Teseo Comunicación.

Per vergonya aliena no m’he parat a escoltar les declaracions de Carolina Punset sobre la nostra llengua, el valencià, a la Tribuna de Les Corts. Prou he tingut amb tota la indignació que recorregut les xarxes socials estos dies. Evidentment, Carolina Punset ens ha faltat els respecte als valencians i a la nostra cultura i identitat.

Però sabeu, igual que m’ofen Carolina Punset, que per no saber no sabia ni on estaven Les Corts de tots els valencians, també ofen i insulta la meua cultura i identitat el nou ajuntament d’Alzira prohibint els bous a les festes de Sant Bernat.

I si, per fi tenim els cartells de la Fira de Juliol… Ara els conèixerem. Benvinguts i benvigudes.

Comencem

No hay comentarios: