20 junio 2015

#culturadebouradio esta setmana amb fernando beltrán, la comissió d'algemesí i francisco march des de catalunya





(editorial)
Setmana de insoportable calma xixa en allò referent al món del bou. Els nous ajuntaments van amoltdant-se a les poltrones. Uns caminen amb certa seguretat. Altres, com el Madrid, semble 'patos' marejats.

I ací a casa, no… Encara no tenim cartells per a la nostra Fira de Juliol. Però no patiu. La pròxima setmana tindrem fumata blanca. Dels pitjor rumors que escolteu per ahí, feu només el cas justet. En uns dies, per Sant Joan, tindrem cartells per a Juliol. Demanar més ilusió, més treball, més aposta per la nostra Fira és obligació dels aficionats. Ojalá els cartells estiguen a l’alçada de l’estima que li tenim a la nostra Plaça i a la nostra fira, que enguany serà del 22 al 26 de juliol

Comença Alacant. La fira de Fogueres està dedicada a la memòria del mestre José María Manzanares. Molt recomanables són la jonegada de dilluns amb bous de Fuente Ymbro i la correguda de dimarts amb Morante, El Juli i Talavante.

Però anem a quedar-se a Alacant per atendre els últims destrellats de l’antitaurinisme. Ara l’Ajuntament té regidoria de Protecció Animal. Marisol La Roja li diuen (en Twitter) a l’afortunada. El seu objectiu és tancar l’escola de Tauromaquia d’Alacant i prohibir les corregudes de bous a la millor terreta del món. Pregunte: ¿i I estos són els que deien que anaven a Governar per a les persones? Això és el sectarisme i totalitarisme antitauri..

30 o 40 mil persones als tendidos de la plaça de bous d’Alacant serà la millor resposta. Els antitaurins, contiuem, volgueren contestar l’exitossa manifestació protaurina del passat 15 de febrer a Castelló. Si els taurins reunits varem aplegar a ser més de 10.000; els antitaurins, amb autobusos i viatges pagats --deu sap per qui-- des de qualsevol punt d’Espanya, dificilment diuen que passaren de les 500 persones.

Altra bona notícia: 5 dels 12 antitaurins que intentaren reventar el Congrés de Cultura Taurina de Cataunya, celebrat a l’Hospitalet, han estat condemnats per desordre públic. Parlarem d’això amb l’amic Paco March...

I ara comencem. Hui ens acompanya ací, als estudis de News FM, el joneguer Fernando Beltran. Torero de distinció que mereix millor sort, més atenció. Parlarem amb ell de tot el que vinga en gana. I també entrevistarem al nou president de la Comissió Taurina d’Algemesí. La Setmana de Bous d’Algemesí, un dels cicles taurins de major importància a les nostres terres, ja té ramaderies per a l’edició 2015…

Açò és Cultura de Bou, informació, passió i activisme per la Tauromaquia… Comencem!

1 comentario:

Anónimo dijo...

Aprofitant que en eixe programa es va tractar el tema d'Alacant...
Hui la regidora insistix en el fi dels bous en 2016 i que no existisquen en fogueres de 2017.

S'estaran movent ja els que han de fer-ho per a impedir-ho?
Des de ja han de reunir-se amb les persones del govern local i autonòmic amb les que es puga parlar per parar eixa idea.
Cal que es moguen ja.

Després vénen les presses i els laments. Em tem que no es faça res a temps i plorem en 2017.