22 septiembre 2009

'un beso y una flor', la nova vergonya de canal 9



Dilluns i bon dia Canal 9, la televisió de tots els valencians, ha estrenat un nou programa. 'Un beso y una flor', el seu títol. Bertín Osborne, el seu presentador. És una mena d'Operación Triunfo per a descobrir nous talents de la terra per al món cançó i un motiu més per a que els valencians amb (només) dos dits de front ens puguem sentir culturalment ofesos un altra vegada.

No ja per la baixa qualitat del producte, per l'intent d'imitació d'un programa com OT o per tindre al jurat a Rosario Mohedano (neboda de la més gran, Rocío Jurado) o al mític (per allò del Extasí, Extano) Chimo Bayo en el paper de Risto Mejide. Tampoc per la incògnita del presupost del programa (sort encara que no hi ha que mantenir cap acadèmia, crec), ni perquè la seua llengua siga el castellà (què això ja és prou raó). Ni molt menys per la curta i més que previsible selecció musical amb temes com Resistiré del Dúo Dinámico o la més que cremada als karaokes de tot arreu Si tú eres mi hombre y yo tu mujer. Ni tampoc per la baixa aportació cultural o pels ridículs intents de dramatitzar amb sorpreses als concursants perquè d'on no hi ha no se'n pot treure.

Totes elles són raons suficients per les quals el programa 'Un beso y una flor' no deuria existir mai, però, hi ha una raó que arriba més enllà i fins i tot indigna a qualsevol que es senta més o menys valencià.

Perque no es pot tolerar que a la televisió pública de tots el valencians un presentador, per molt graciós que siga, en el moment de rebre als concursants i preguntar-los d'on venen posse una cara de com si vingueren de la Xina. Dos exemples que senten com una patà en la panxa. El primer, quan el concursant que ha interpretat a Bruno Lomas amb Ven sin temor tractava d'explicar com arribar fins a Aielo de Malferit mentre Bertín no deixava de fer inoportunes conyes. I segon i pitjor encara, quan ha entrat un nou participat i li ha dit Bertín més o menys: Y tú de qué Pobla vienes; i l'altre respon, de La Pobla de Vallbona; i Bertín li ha respost fent gal·la una vegada més de la seua ingnorància en geografia valenciana i de la seua incapacitat per dir com toca els topònims valencians. I el que és pitjor, ho diu rient. De què? No ho sé encara. O no vull saber-ho.

Vergonyós en fi. Canal 9 ho ha tornat a aconseguir.

18 comentarios:

Anónimo dijo...

http://feconsal.blogspot.com

Anónimo dijo...

andres soy Jose, como siempre abres la boca para cagarla, que a ti no te guste la musica y en concreto este programa no es para decir tantas tonterias,ya veremos la audiencia, el publico es soberanoy posiblemente te quite larazon porque para hablar es mejor saber de quese habla

Unknown dijo...

Jose, per a ser anònim al menys has tingut la deferència de dir el teu nom. Te diré, el públic és sobirà com bé dius, però també gràcies a les grans audiències existeix tota la telebasura. I jo crec que un 'Un beso y una flor' està dins de la telebasura més casposa a banda resultar-me ofenent com a valenciá. I mira per on, no sóc l'únic. El programa té tota la pinta ser un fracàs estrepitós, un més a la televisió valenciana, i com el burro de victoria, passarà sense pena ni glòria.

Anónimo dijo...

Vaya horterada de programa, y vaya manera de riculizar al personal el "andalus de Bertin" con sus chorradas. Y si no el jurado con el rallado del Chimo Bayo que se quedo con el "extasi" esta se la come el concursante cada vez que a el le apetece. No es un programa serio y se ve poco objetivo.Le doy poco tiempo de vida. Una de Elda que lo es.

Anónimo dijo...

14,1 punts el primer programa i 14.8 el segón. unes 288.000 persones

Tót un rècord per a C9.
Increible però cert.
I pense que durarà...

http://www.vertele.com/noticias/detail.php?id=24404

Armando Zaragoza dijo...

Estic 100 per 100 d'acord amb tú.

I en cara m'agradaria anar més enllà. Jo he vist el programa algunes setmanes seguides per a vore com evolucionava i cap a on tirava.

Jo m'imaginava que de lo cutre que és algun dia se'ls cauria el xiringuito en directe o algú faria (o diria) alguna baarbaritat.

Este programa és una barbaritat. I els participants, per a fer un estudi psicològic universitari.

València és molt extranya.

-----------------------------

Follonero en València sí que mola!

:)

Anónimo dijo...

Hola, soy un chico de la vega baja del segura, al sur de Alicante y me siento tan valenciano como el que más. Lo único que es realmente vergonzoso es la ignorancia y el independentismo que existe en alguno de vosotros. Eso si es vergonzoso. Es normal que Bertin no conozca los pueblos valencianos y no creo que por ello haya que juzgar a nadie. Mas vale que os dediqueis a criticar otras cosas como Gran Hermano, Fama, Pekin Express y todo eso que seguro que lo seguis por los maricones que aparecen. Un programa como "Un beso y un Flor" no es que sea ninguna novedad pero si algo entretenido y da oportunidades a gente de a pie de nuestra tierra. Si eso es algo malo.....vosotros sabreis.

Anónimo dijo...

la veritat esque ivan pareix el bufon del grup flor.ya era hora que tiraren a mªjose perque ho feia molt mal el equip beso canten millor tenen millor veus

B.H.E dijo...

IVAN ES EL MES BUFO DE TOTS,PER A MI ES MILLOR EL GRUP BESO,LO QUE SI ES UNA HORTERADA ES EL JURAT VOTEN A LO MILLOR AL PIJOR , I SI NO BERTIN LO MES CUTRE COM PRESENTADOR

Anónimo dijo...

no se porque ablais asi del programa,UN BESO Y UNA FLOR, solo por el nombre y por quien cantaba esta cancion se merece un-HOMENAJE -.Es un programa que aparte de ser muy emocionante, pueden salir algunos buenos cantantes. Los chic@s lo estan intentando,yyyyyyyyyyy nada que decir de BERTIN y aquien no le guste que no ponga CANAL-9 ¡¡¡vale¡¡¡ soy de AIELO DE MALFERIT

Anónimo dijo...

Esto, va para los que dicen que un beso y una flor es telebasura.
Lo que teneis que aprender es en primer lugar educación.
El grupo flor es genial,como personas son mas humildes, el grupo beso tiene alguna voz mejor pero no todos.
Veronica, tendria que ser mas humilde y no creerselo tanto, pues a mi personalmente no me gusta,y menos como persona.

Anónimo dijo...

lo que como escribes y comentas eres un catalino de mierda , si no te gusta ese programa ponte la tv3 vixca valencia

Anónimo dijo...

Aquest programa no esta tan malament, estic d'acord amb que no es molt original... pero es bo tindre programes així d'entretinguts...
A més no estic d'acord amb que la gent faja critiques com aquesta.Si no t'agrada, no el veges!
Altra cossa un poquet més de respecte perque aquest programa està dedicat a un dels cantants més inportants que ha tingut Espanya.
Gràcies per llegir el meu comentari i demane disculpes a les persones a les que haja pogut ofendre.

Anónimo dijo...

Digueu-li al Bertín que Nino Bravo era d'Aielo

Anónimo dijo...

Pareix mentira....la que es suposava que era sensible no ha amollat ni una llagrima, la veritat no ho entenc, quasevol dels dos xavals del repte ho han fet prou millor que la "vacaburra", pero tranquila que el proxim dia quan pergues et dire aixo de "toma, toma, toma....", no et mereixes on estas i si no fixat en el poc carinyo que et tenen els teus companys, ala bonica a lluir el palmito que no tens!!!!....

Anónimo dijo...

lo unico bueno que se podia oir era a francisco y a patri y el gran jurado que parecian niños que no sabian a quien dejar de jugar va y echan a la unica voz que identifica al cantante VALENCIANO que verguenza de jurado

Alba dijo...

Jo també pense que és un d'altres programes de la televisió que fan avergonyir-me...
Molt mal per ser un programa en castellà (però q esperàvem sent de canal 9...?), el jurat i les cançons de baixa qualitat...en fi, una imitació ben 'fruixa' d'"Operación Triunfo".

Antonio Luis dijo...

Siempre negativo nunca positivo