13 septiembre 2011

bous: algemesí, art i festa


Vía :: Algemesí.es |
La sala d’exposicions del Casino Lliberal inaugura demà dimecres 14 de setembre a les 20.00 hores la mostra «Bous. Algemesí Art i Festa» amb motiu de la imminent obertura de l’emblemàtica Setmana de Bous.

La Comissió Taurina i l’equip de Cultura de l’Ajuntament d’Algemesí han organitzat esta exposició. La mostra reflexiona sobre els aspectes implicats en les festes d’Algemesí que transformen la ciutat, presidida per la seua mítica plaça de bous de fusta convertida en una genuïna obra d’arquitectura efímera d’interés internacional.

Pintura, escultura i fotografia aborden la relació de l’art i la tauromàquia des d’una mirada poètica que té els seus orígens en autors com Goya i Picasso i que contínua vigent en l’art actual. Juan Carlos Forner, Pellicer Pla, Paula Trull, Jose Luis Benito, Xavi Sabater, Juan Vilches, Antoni Roig, Sara Llopis, Carolina García i Fco. Javier Lence són els encarregats de manifestar la diversitat d’estils que s’inspiren en el bou i el torero, el mite i la tragèdia com a temes ancestrals.

La visió lúdica inherent a les festes es tracta a través d’un gran mural format per més de 500 fotografies actuals i antigues cedides pels veïns de la ciutat, que uneixen el passat i el present d’una tradició viva. Completa l’exposició les 45 fotografies presentades al I Concurs de Fotografia Taurina organitzat per la Comissió i que converteixen la sala en un passeig per la creació actual a través d’uns dels senyals d’identitat de la ciutat d’Algemesí.

No hay comentarios: