30 septiembre 2011

podria ser disney catalunya, però, és un anunci de pizzes



Veig l'anunci de les pizzes de Casa Taradelles. La familia fuig de la ciutat per excés de cosmopolitisme, preocupada pels fills deshumanitzats i idiotecnologitzats. La natura queda tan lluny i ens la mostren idealitzada i la realitat sencera distorsionada amb una musiqueta de fons que ens arriba al cor. Els xiquets que juguen, els cavalls, el vedell que pren llet i els pollastres pel mig...


Però, m'hi falten totes les altres coses del camp, tot això amb un altra música: quan toca treure el fem dels cavalls o eixe vedell se'n va l'escorxador i eixa pizza de 'pollo' que pot ser siga las dels pollastres que s'hi veuen. Està clar que és publicitat i no un documental i que tot això no cap. Però, em sembla tot tant a la 'Disney Catalonia' a la que volen aplegar. Tan moralment perfectes com ficticis... fets a colps de marketing o prohibicions, rebutjant la cultura que els semblava no els era necessaria.




PS: Açò ho diu un tio defraudat després d'estar diumenge passat a La Monumental i d'haver vist a on s'ha arribat. Evidentment.





No hay comentarios: