07 marzo 2012

'valència es mucho más', segur

València és molt més, molt més fins i tot del que va intentar demostrar ahir Las Provincias en un acte que va desprendre olor a naftalina, tòpics i obvietats, exactament les mateixes que ens han portat fins a ací. Perquè si ara és contra els qui s'atreveixen a criticar la Comunitat Valenciana com niu de corrupció, abans era contra Catalunya, Madrid o contra qui fora, i sempre des d'eixe lamentable orgull de que som la millor terreta del món.

Portada de Las Provincias el passat 19 de gener.
El passat 19 de gener Las Provincias, després de llargs anys d'un traga-la constant, palmero oficial de governs i empresaris en la cresta de l'ona en temps de vaques grosses, es va rebel·lar davant les opinions generalitzades que diuen de la Comunitat Valenciana que la corrupció es mou a plaer i que les èpoques de bonança varen ser en realitat de balafiament; ara, i ho va fer portant l'editorial d'aquell dia a la portada: 'Valencia es mucho más'. I ara? Ara resulta que som molt més? I abans què? Érem cecs. I seguim sent-ho.

El Palau de la Música va ser el lloc d'un cim amb pudor a all, de vestit jaqueta i corbata de l'any la picor, de 'valencians' que parlen en castellà excepte un llaurador i un pilotari, de poca joventut i un excés de gèner masculí. De discurssos previsibles i vells, de reivindicació del pretigi de València (quin?), de provincianisme excloent: si sumen Castelló i Alacant fem més por encara.

Veus el vídeos (1 i 2) resum de l'acte i encara tot sembla més complicat. Es podria profunditzar, però no és necessari. Diuen que València (només València) és molt més que els errors d'uns pocs. I falta per afegir, d'uns pocs amb el permís d'uns molts. Diuen que allí estaven tots, que no va faltar ningú... Segur? Però, no havíem quedat que València era molt més?


PS: Hui Mercadona ha presentat els millors resultats de la seua historia segons afirma Juan Roig. L'empresari, por ciert, no va assistir a l'acto d'ahir i hui apareix diguent que el bon exemple són "los basars xinès" i que si "en Espanya em hem passat 20 pobles, en la Comunitat Valenciana ens hem passat 25 pobles".


No hay comentarios: