19 junio 2010

puyol no hi sap, de bous tampoc

Carles Puyol és l'esperit del Barça. Un xicon a qui admirar sense complexos i tot un referent. Als camps de futbol, un rara avis, un jugador dels d'abans hui en els temps de la gomina. I, a més, un noi de poble, descendent de pare pagés, però, fill de la Catalunya d'avui.

Ahir va respondres el qüestionari de El País. A unes set o vuit preguntes va respondre amb un "no" o "no ho sé". En canvi, i ahí ha estat el titular, a la pregunta "¿Prohibiría las corridas de toros?" ha contestat amb rotunditat: "Sí, yo las prohibiría". Clar, és el que diu Catalunya oficial de la qual és fill. Però, de bous, al mateix nivell que de l'apartheid, l'scrum o l'embaràs de la balena, ha de saber ben poc i li han d'interessar el mateix. Però com la Catalunya oficial diu... la seua resposta sembla ferma com la seua terra.

En canvi, de les festes de Saragossa la Catalunya oficial sembla que no diu res i li sorprén que allà es prohibisquen certes coses:

P. ¿Por qué han prohibido las fiestas con enanos en las plazas de Zaragoza?

R. ¿Lo han prohibido?


PS: A Fernando Llorente, en canvi, si li agraden les corregudes de bous. Però parlar de peres en el titular queda molt millor. Són coses del periodisme, que no entenc com no ha preferit la resposta de Puyol a la pregunta "¿Recuerda su primer beso?" El defensa ha dit: "Fue a mi madre".

No hay comentarios: