12 abril 2011

atenció, atenció: ha faltat unió valenciana

El ban del meu poble, Catarroja, recorria poc a poc els carrers i parava en cada cantó per dir les noticies, luctuoses la majoria, al veïnat. Deia --i encara diu--, "Atenció, atenció. Ha faltat no sé qui, el ni sé menys (citaven el malnom). La misa serà a les cinc en l'esglesia de Sant Miquel. A les sis, el soterrat". Jo de menut pensava que deien 'el socarrat' i el primer que em venia al cap era una bona paella, i clar, no comprenia eixa relació.


Doncs bé, hui no ho sé si faran ban al meu poble, però els diaris anuncien la mort de Unió Valenciana després de ser engolit definitivament, i sembla que d'una vegada per totes, pel Partit Popular en l'acte celebrat a l'ermita de Sant Jordi en El Puig per donar-li un plus de solemnitat tot i que ningú plorava la mort.

Foto :: L'Informatiu

Camps somriu. I Miralles, dóna la mà i manté la mirada perduda davant la incògnita que li depara el futur a les files del PP. Eixe ha estat el niu on també han anat a parar els Giner o Chiquillo per tal de sobreviure a la política després de passar per un partit que va tindre el seu moment de glòria amb González Lizondo. Personatge/partit clau en la primera legislatura de Rita Barberà en l'Ajuntament de València i mític aquell dia que es va presentar al Congrés dels Diputat amb tres taronjes.

Però això de que ningú plorava la mort no ho sabem ben cert. Catarroja ha estat un dels últims reductes d'Unió Valenciana, on encara compta amb una regidora, amb assessora inclosa. Què farà Mariángeles López i la seua inseparable Lloria després aplegat massa lluny en política? Plorar la mort de les seues sigles d'UV? Buscar un niuet on sobreviure en la vida pública del poble? Deixar-ho tot? O es convertiran en l'Asterix i Obelix d'Unió Valenciana i mantindran només elles el partit?

Qui millor ens podria traure de dubtes d'este últim punt és el nostre benvolgut Samaruc.

I mentre el PP acabava d'engolir UV i fa camí cap a una nova majoria absoluta, les enquestes continuen sent igual o més dolentes per al pobre Alarte, que fins i tot pot portar al PSPV als pitjors resultats tot i la situació de corrupció generalitzada en la que vivim en la Comunitat Valenciana tant per una banda com per un altra.


PS: En Massanassa els antics d'UV s'han passat a Coalició Valenciana. Esperem que en Catarroja tinguen un miqueta més de trellat.

No hay comentarios: