13 septiembre 2011

jordi pujol i la seua doctrina per a xonis i jenifers



Pujol i la seua doctrina política, doctrina d'adoctrinament. D'integració per la desigualtat, per no dir menyspreu de xonis i 'jenifers' arran de la cançó d'Els Catarres que fa, ni més ni menys, crítica al 'catalan way of life'. Parla i diu que "una xoni és una noia jove, del món castellanoparlant". I a mi no sé si em fa por o llàstima.

No m'agrada el discurs de Pujol. I no m'agrada perquè és molt fi el fil que el separa de la imposició d'allò que ell --i el nacionalisme-- considera quasi, o sense el quasi, sagrat. I la llengua, és clar, ho és i això no admet discussió.

Però a més, el discurs destil·la superioritat, un sentiment, per què no dir-ho, de menyspreu. De doctrina política, doctrina del règim imperant: el seu; i l'afany per esborrar signes que puguen portar a qualsevol confusió.

Aixì, per exemple, i segons el seu parer, a partir del 26 de setembre --oficialment l'1 de gener de 2012-- ja no hi haurà motius per a confondre la seua sacrosanta catalanitat en una de les cantonades entre la Gran Via de Les Corts i el carrer Marina de Barcelona. Tot i que això ho hagen recobert d'un convenient respecte als animals. No deixa de ser més que doctrina política. Doctrina d'adoctrinament. I per a adoctrinar també hi ha que desadoctrinar. I això també ho saben fer políticament.


PS: Per cançons, per cert, la diferència és brutal amb València. Ací 'El Tio Canya', lamentablement, encara no ha perdut vigència i la cançoneta no és d'este estiu precisament.

4 comentarios:

Busca qui t'ha pegat dijo...

Has fet una entrada com si no hagueres escoltat el vídeo. Què passa quan Pujol diu que 'les xonis i les juanis són el futur del país, o almenys una part de futur del país"?

I què tindrà a veure això amb un reglament administratiu que prohibeix la tortura ordenada i regulada d'animals?

I, sobretot, ja em diràs què té a vore el tio Canya en tot açò, quan per a ell la llengua sí que era sagrada o, almeny, l'element definidor i determinant de la seua cultura.

Unknown dijo...

Futur d'una part del país, però ho seran amb doctrina. Xonis, sí, però segons ells pensen q deu ser (altra cosa es q siga). I això sí d'una part, no vaja a molestar-se el català de socarrel, sempre damunt de tot això. Això és el que pense al escoltar el vídeo.

I què tindrà q vore: Ja ho he dit, per a adoctrinar també cal desadoctrinar. I políticament s'ha legislat per esborrar signes de cultura que no els interessa. I l'última és la definitiva, però abans s'han prohibit en els últims 30 anys alçar noves plces o l'entrada a menors i això, q res te a vore amb la protecció d'animal per cert, considera-ho com vulgues: és desadoctrinar mitjançant la llei, reglaments administratius o la política.

I El Tío Canya, no; no ha perdut vigència, ell encara està a vore si els seus nets recuperen la llengua, mentre el 'català convergent' ja es possa caxondo amb les noies de Castefa. Això és el q volia dir. La diferència es d'uns 30 40 anys.

Unknown dijo...

Te suprimit l'anterior comentari per mostrar un discurs pervertit, desviar la temàtica i per que si per a tu "el rotllo taurí que parla de cultura és una broma", millor deixar-ho aixina.

I a tot açò estic totalment en contra del que passa hui en Toredesillas.

Busca qui t'ha pegat dijo...

Fas bé suprimint el que vulgues, però cadascú podria haver fet la lectura pertinent del meu comentari, no?

Independentment d'això, la idea que vull traslladar és que quan mescles una cosa (el nacionalisme, la llengua o la qüestió identitària) amb el fet 'taurí' estàs provant a mesclar l'oli i l'aigua.

I això ni funciona ni té sentit.