22 noviembre 2015

el podcast de #culturadebouradio con antonio ferrera y el ganadero germán vidal (a on raonem de bous!)

Cultura de Bou Radio... a on raonem de bous








La setmana passada al nostre programa el va sorprendre el cruel i múltiple atac terrorista de París. Gravat divendres de vesprada, just el dia que dicidíem raonar amb un francés, torero, periodista i activista taurí, com és André Viard, a les poques hores tota raonà quedava arraconada per un fets tristos i cruels.  

Pot ser RAONAR siga un dels verbs més bonics que podem conjugar els valencians i, a més, diga molt del nostre carácter i eixa capacitat per reunir-nos, fer colla i, junts, fer coses i… el més important, fer-les per a compartir-les. Fem falles, fem festa, fem bou, fem cultura… i tot això és fruit de prèvies i intensses “raonaes”.

Això doncs, continuem raonant. Serà el nostre millor antídot davant la por que ens vol clavar el terrorisme carregat d’odi i totalitarisme.

I si de raonar es tracta. Vull donar les gràcies a la tertúlia a la que ens va convidar la Falla l’Albufera de Catarroja l’altre dia. Raonarem de bous en l’horta de Catarroja previ passeig en barca pel llac de l’Albufera. Esta Falla està preparant un llibret que farà goig. De temàtica taurina valenciana. Falles i bous sempre unides. I sino, que li ho diguen al mestre de l’art faller, Vicent Luna.

Però hi ha més coses que contar. Les ramaderies per a Pamplona ja són oficials, continuarem buscant El Moment Taurí de 2015 amb periodistes, aficionats i amics i sobre tot, raonarem de bous amb Antonio Ferrera i el ramader Germán Vidal… Raonar. Quina paraula més bonica i quanta falta fa. Cada vegada més.

No hay comentarios: