25 noviembre 2008

els blogs no moren, van a la universitat

Als darrers dies un dels temes més repetits a la blogosfera parlava de la mort dels blogs i els seus mites. S'ha escrit molt, i molt he llegit no sense sorpresa. El tema s'ha exagerat. El que els blogs han fet ha estat assentar-se com nou mitjà infinitament plural, absolutament immediant i espontani i acollint tantes formes de comunicació i estil com siga possible. Des del mateix arrevat fins la més raonada reflexió.

Podem apagar les alarmes, els blogs no moren, per això encara falta molt. Els blogs i tots els seus succedanis, es més, ara arriben fins on pocs podien esperar. Arribaren als mitjans de comunicació, que els han emprat com a propis i els han fet un lloc com ferramenta d'informació. I ara entren a la Universitat i es converteixen en objecte d'estudi, con és el cas de Vent d Cabylia, formant part de l'assignatura L'Assaig català amb el titol de 'Noves textualitats electròniques: blogs i assaig', que s'imparteix com optativa a tercer de Filologia Catalana en la Universitat de València.

Amb açò, sense parlar-ne del filtre de qualitat, intensitat, dedicació, confiança i veracitat, sembla que poc o res pot resistir l'envit dels blogs i el simple afany per comunicar de tots i cadascú d'aquells que volen contar i compartir qualsevol cosa.

No hay comentarios: