10 marzo 2010

esteban morcillo, nou rector de la universitat de valència



El professor Esteban Morcillo és el nou rector de la Universitat de València. S'ha impost en segona volta a la candidatura de la professora María Antonia García Benau, primera dona en més de 500 anys d'història que es presentava a tan important càrrec. Però, designis de la democràcia, tal volta els millors candidats varen quedar fora en la primera garbella d'estes massa intenses eleccions a rector: Antoni Furió i, sobretot, Vicent Soler.

Quatre candidats per primera vegada varen ser els que presentaren les seues candidatures, i això va servir per a fingir una excesiva lluita als mitjans de comunicació, tant nous com tradicionals. Fingir dic perquè al cap i la fi la participació ha estat del 16,76%, que es tradueix en l’exercici al vot de 9.619 persones d'un cens que supera les 57.000.

Ha guanyat Morcillo, vicerector amb l'antic rector, Francisco Tomás, i gran favorit des del primer dia, gràcies al vot poderat --i de major pes-- del personal docent i investigador (PDI), mentre que Garcia Benau no ha tingut prou amb el suport dels estudiants i el personal d'administració i serveis.

Tot i que en primera volta eren quatre els candidats, la participació va ser només del 17,45 %, amb l’exercici al vot de 10.015 persones. Per estaments --quina paraula més medieval--, en el PDI doctor amb vinculació permanent va votar el 87,75%, en el PDI no doctor o sense vinculació permanent el 53,16%, en el cas dels estudiants el 10,76%, en el PAS el 72,97% i en el personal investigador en formació el 41,56%, i va oferir este cròquis:



Amb vot ponderat o sense ell, la final hagués estat la mateixa --Morcillo vs Gª Benau-- i les candidatures progressistes s'hagueren quedat sense opcions. La de Furió, més propera al nacionalisme, i la de Soler amb una intenció clara de donar-li un nou impuls a la Universitat de València per aconseguir allò que hauria de ser: la institució acadèmica de la qual tota la societat valenciana s'hauria de sentir orgullosa.

L'enhorabona al professor Esteban Morcillo, i també a María Antonia García Benau, Antoni Furió i Vicent Soler. La Universitat de València ha encés una xicoteta flama amb estes eleccions, i encara que molts tiraran a faltar una tendència menys conservadora des del rectorat, allò què s'ha aconseguit en estos dos mesos llargs de campanya ha de servir per alguna cosa. Oblidar-se seria un greu error.



PS: Si, jo he participat amb l'equip de Vicent Soler i ha estat una experiència única, intensa i enriquidora. Personalment, a ell, al seu equip i a molta més gent: moltes gràcies.

No hay comentarios: