27 abril 2012

pep guardiola, moltes gràcies





T'has buidat, necessites omplir-te després de donar-li al futbol un altre sentit, un altra sensibilitat. Com has dit en el teu adéu: "Més que pels resultats, estic satisfet de com ho hem fet". I és així, tots els títols guanyats no han fet gran al teu Barça, sino que l'han fet més gran encara.


Lliçons per a guanyar i perdre des d'un concepte, un concepte que els aficionats als bous ja sabíem: allò que importa no és guanyar o no guanyar, sino com jugar, com en el toreig triomfar o no fer-ho poc importa si has torejat bé, amb veritat.

M'enrecorde d'aquell article de John Carlin després de guanyar la final de la Champions a Roma davant el Manchester United l'any 2009. Ja hi havia tot una filosofia a explicar i Carlin, ho va fer així:
los ingleses, gente pragmática con una limitada sensibilidad estética, cuentan en sus filas con gente firmemente convencida de que la virtud en el fútbol consiste sencilla y exclusivamente en ganar. Aquí en España vemos la vida, o al menos el deporte, de manera un poco diferente. Tendrá que ver, quizá, con los toros. El resultado, matar al animal, se da por hecho; la gracia consiste en cómo se le mata, en el ritual, en el arte. Este concepto está tan enraizado en la mentalidad española que ni al más fanático aficionado del Real Madrid se le hubiera pasado por la cabeza sugerir esta temporada que su equipo jugaba mejor que el Barça, aunque el Madrid hubiese ganado la Liga. 

Gràcies Pep per estos quatre anys de futbol i més coses.


PS: Tito Vilanova, benvingut!


No hay comentarios: