14 junio 2007

l'ajuntament de catarroja torna a tindre amo, ja està ací paco chirivella

Al meu poble, Catarroja, per a res s'han notat les bones maneres demostrades per Zapatero i Rajoy l'altre dia, al tractar, per fi, amb un seny, que podem tolerar com acceptable, la qüestió del terrorisme d'ETA després que es va trencar la treva. Ho dic per les barbaritats del España se rope i similars que la dreta va amollar.

Just al contrari, ací, a Catarroja, el PP ja fa gala de la seua superioritat. Una superioritat que ostentarà durant els pròxims quatre anys en la persona de Francisco Chirivella i amb el suport de la regidora, la senyoreta María Ángeles López, que per un vot ha aconseguit la representació per a eixe partit, Unió Valenciana, que ja és mort, només que a Catarroja farà un poc més llarga l'agonia.

Encara no ha començat la legislatura, i ja qui serà alcalde de Catarroja, Francisco Chirivella, tracta d'imposar el seu poder davant una oposició, que tindrà que fer aixó, oposició. Imagine, ja sabran que serà ben complicat. No està molt clar que l'alcalde accepte qualsevol oposició.

Sembla el tracte de Chirivella (o del comunicat del pacte entre PP i UV), a l'oposició del PSPV-PSOE com si fora cosina germana d'alguna banda terrorista i l'Ajuntament de Catarroja res tinguera a vore amb el que és, un ajuntament democràtic. I ho fa amb les paraules: què és això de "interlocutor válido"? Entra Catarroja en algún procés de pau? Qui ens amenaça? Qui té capacitat per dir si es vàlid o no el candidat del segon partit més votat en les elecciones municipal del pasat 27 de maig a Catarroja?

El que diuen PP+UV:
- El pacte és: por el “beneficio de todos los vecinos”.
- El desig: que “desapareciese por completo la crispación”, refiriéndose en este caso a la oposición, encabezada por el socialista Wilson Ferrús.
- I per a acabar, adverteixen, amenacen a l'oposició abans de que ho siga (i ell siga alcalde): “si no cambia su actitud de crispación, no podrá ser un interlocutor válido”.

Pregunte sense ofendre:
De qui parla quan diu "interlocutor válido", de Arnaldo Otegui o Wilson Ferrús?
Sap Francisco Chirivella que sí o sí tindran que compartir el saló de plens del Palau de Vivanco?
És eixe el seu llenguatge estandar per al tracte amb tots els que, com ell, han eixit triats de les urnes?

* * *
PD: És necessari saber que Unió Valenciana ha aconseguit representació gracias a només un vot i que la coalició de govern (PP i UV) sumen 6.356 vots, davant els 6.546 amb els que conta l'oposició (PSPV-PSOE, Esquerra Unida i Bloc).

Per tant, qui està capacitat per a dir qui és un interlocutor vàlid? Pot ser Chirivella confonga molest amb vàlid? Si té que fer alló que li vinga en gana, per això té cuatre anys per davant. Que ja pot dir l'oposició el que vulga, que ho farà. L'Ajuntament de Catarroja torna a tindre amo.

2 comentarios:

mariajose dijo...

Chirivella ja era l´amo de l´Ajuntament i de Catarroja. Ha sigut una llàstima que per un vot no governe l´esquerra que, a més, com tu dius, té més vots que l´amo i companyia.

Lo de Ferrús estic d´acord. És una oposició que no li agrada a Chirivella. Per tant, no és interlocutor válido. Que s´ha pensat? Som molts els qui l´hem votat i estic segur que arribarà a ser alcalde

Anónimo dijo...

Hola, acabo de descobrir el teu bloc a Yahoo, i trobar que és realment impressionant. Vaig a mirar cap a fora per Brussel · les. Agrairia si seguir escrivint sobre aquest tema en el futur. Molta gent es beneficiarà de la seva escriptura. ¡Salut!