06 mayo 2008

bous a valència

El pròxim cap de setmana, amb l'excusa de la Mare de Déu, la plaça de bous de València torna a obrir la seues portes per motius estrictament taurins. Una correguda i una jonecada sense glamour, però amb l'interés més que sobrat per a qualsevol aficionat. Els cartells:

Dissabte 10 de maig. Bous de El Torero, per a Ruiz Manuel, Fernando Cruz i Juan Ávila.

Diumenge 11 de maig. Jònecs de Torres Gallego, per José Carlo Venégas, Pedro Marín i Juan Francis Prado.

Però, estos festejos sempre venen precedits per dos efemèrides i el record obligat. La del primer de maig, la mort de Manolo Montoliu enguany ha fet ja 16 anys, i la del 7 de maig, demà, quan es celebraran els 86 anys de la mort de Manolo Granero.

És Granero, la primera gran figura, i efímera, que va donar el toreig valencià, i també qui dona nom al cicle de conferències organitzades pel Museu Taurí ja des de fa uns anys sempre per estes dates. Enguany el protagonistes són el ramader Ricardo Gallargo, propietari de Fuente Ymbro, que disertarà hui mateix al Muvim a partir de les 19:30. I demà serà el veterinari Javier Mazón l'encarregat de parlar de les ramaderies del terreny.

PD: Per què tinc la sensaciò de que en València l'aficionat està excesivament domesticat per les autoritats, es a dir, la Diputaciò que és qui té la clau de l'aparador taurí?

No hay comentarios: