26 mayo 2008

la polèmica llengua

Són varies les coses després uns dies sense blogetjar -un parell només, amb raó la meua xicona diu que estic engantxat-, i una és la polèmica arran del post de Vicent 'Ni maulets ni hòsties' sobre el nou llibre dedicat a la blogosfera escrita en català/valencià, La catosfera literària, primera antologia de blogs en català. Una vegada més la llengua, ara representada a un bon grapat de blogs, catalans i també valencians, uns quants han volgut estirar-la més enllà per a fer política, nacionalisme i mirar-se un melic que és tot un embolic representat en el nom sectari de Països Catalans. La llengua, per damunt de blaveros i pancatalanistes, pols oposats que només sumen divisió més divisió, és molt que tot això i que tots ells.

Vicent torna a expressar amb la claredat de sempre i les mateixes pretesions: "Escric un blog en una de les meues llengües, una llengua minoritària i minoritzada al meu país, i per això m'agrada tractar de mantindre-la viva a internet, així com allà on puc. Però això no té res a veure amb cap "reconstrucció nacional" (s'ha de reconstruir què? quin essencialisme més ranci!) ni amb cap idea política dels Països Catalans."

Jo ja sé que este blog no és el millor exemple per a donar lliçons, però també que són i seran molts els que es sorprendan i es tiraran les mans al cap al vore les diferents temàtiques que ací es barallen i que no tenen res a vore en eixa cultura de la que s'erigeixen defensors. I com sempre, l'ego més gros, la casa per agranar, el fum eixint per la teulada i la llengua políticament manipulada amb la mateixa i eterna polèmica. En fi...

No hay comentarios: