15 octubre 2008

education for the citizenship a la comunitat valenciana

Via :: Veo, veo i Testigo Accidental | M'he trobat amb un blog cridat a fer sensació, Diari d'una estudient valensiana. El blog és de recent creació i escrit en trilingüe, funciona des de que començà el nou curs acadèmic i és la proba extrema de com pot acabar un pobre escolar valencià amb la nova asignatura, que ací a la Comunitat Valenciana s'estudia en anglés, porque yo lo valgo.



PD1: L'altre dia, casualitat, buscava la imatge de Bart amb les notes. Volia dir, simplement, que fins Els Simpson estudien per ser bons ciutadans. Mentre, ací els bisbes-cardenals, que fins i tot ploren quan es veuen representats en bronze, han clamat al cel al vore l'asignatura bambant per ahí.

PD2: Ja fa temps, quan es va possar d'actualitat, vaig parlar del polèmic tema amb un comercial de llibres de text. M'ho va dir ben clar: al govern valencià no li agrada l'asignatura i fer-la en angles és l'única forma de boicotejar-la i complicar el seu aprenentatge. Davant aixó la nostra estudient valensiana es manifesta així:


No hay comentarios: