11 febrero 2009

la corrupció, el pp, canal 9, la manipulació i la denúncia de la unió de periodistes valencians



Ahir vaig fer un esforç sense importància: vaig vore l'informatiu de migdia de Canal 9 i el vaig minutar. La intenció no era un altra que comprovar que no s'anava a dir res de la suposada trama de corrupció vinculada al Partit Popular que investiga el jutge Baltasar Garzón, i vore quins eren els temes d'actualitat escollits per omplir vora 45 minuts d'informació fent de costat allò que ocupava les portades de tots el diaris no només de València, sino també de tot l'Estat.

Els valencians que no llegixen premsa i només veuen alló que els vol ensenyar Canal 9 fins hui no han escoltat parlar, per exemple, d'Orange Market ni de res semblant. A la televisió de tots el valencians d'això no s'informa per una i simple raó: no li convé al Partit Popular ni al govern de Francisco (abans Francesc) Camps ni al seu concepte de Comunitat Valenciana.

Si ahir l'nformatiu de migdia de Canal 9 entre accidents a la N-340, aterratges espectaculars a l'aeroport de Bilbao, la inauguració de Cevisama amb Camps com a gran protagonista, la polèmica del Tajo-Segura, la ITV per als ciclo-motors, el conseller Cevera demanant traquil·litat davant les reaccions adverses a les vacunes contra el càncer, els menuts vàndals de Onda i Benicarló i un boig amb pistola a Madrid, el malestar de la consellera de Justícia pels nombraments al Tribunals, les eleccions d'Israel, les flames a Corea del Sud, Pequín i Australia i la selecció de notícies còmodes com la de les roses per a sant Valentí abans dels esports; no va tindre espai, ni un miserable plató, per a parlar-ne. Hui sí s'ha fet referència al tema, però de forma sesgada.

Ja era impossible no dir res: Rajoy, amb la força arreplegada ahir després d'una brillant intervenció al Congrés davant Zapatero, hui ha convocat a tots els barons del PP al madrileny carrer Génova per a carregar contra Garzón y Bermejo. Amb conexiò en directe i tot, el tractament de Canal 9 a la informació ha estat, una vegada més, una patada a l'ètica peridística i una lliçò de manipulació. La periodista encarregada de donar la cara sí ha nomenat la cacera que compartiren el jutge i el ministre el passat cap de setmana, però dels 34 imputats, que el mateix Garzón ha demanat documents a la consellería de Turisme per investigar i de les relacions entre Orange Market i els populars valencians, res de res.

PS: Amb raó la Unió de Periodistes Valencians ha decidit denunciar esta situació.

No hay comentarios: