26 febrero 2009

què fa la generalitat? (per vicent soler *)

Via :: Levante-EMV | "...Actuar amb discrecionalitat, amb falta de sensibilitat social i amb manca de previsió. Tanta manca de previsió governamental fa que es trobe ara lligat de mans i peus per fer res de profit davant la crisi econòmica que patim, havent deixat -com ho ha fet- les arques públiques eixutes en uns anys en que l´economia anava bé.

Però, n´hi ha més. En sanitat, la despesa per càpita és la menor d´Espanya (1.158,63 euros). En educació per alumne, som la cinquena per la cua de totes de les comunitats autònomes. De l´educació universitària, on el Pla de Bolonya exigeix augmentar sensiblement els recursos, només hem vist explicar el tema a la ministra Garmendia i no al conseller Font de Mora, que té transferides les competències al respecte.

Per no parlar d´un tema d´actualitat quan una bona part dels jutges han estat de vaga. Tot discrepant de la idoneïtat de la mateixa, cal admetre que moltes de les revindicacions que l´han impulsat són ben raonables. Pel que es veu, és al ex-ministre Bermejo a qui li anaven totes les imprecacions, però resulta que és la Generalitat la responsable de dotar de mitjans i recursos a l´Administració de Justícia, al voltant dels quals giren una bona part de les esmentades revindicacions. Doncs bé, per a 2009, les inversions en aquesta matèria s´han retallat en un 24%, tot i l´existència d´un anomenat Pla de Modernització de la Justícia 2008-2011.

Tants anys amb majoria absoluta no només està duent al Govern del PP en la Generalitat a estar al centre de l´huracà de presumptes corrupcions sinó que ha empeltat tota la seua acció de govern de prepotència, d´opacitat i de manca d´atenció a les crítiques. Sens dubte, l´autisme de Canal 9 davant el terratrèmol que viu el partit ací, a terres valencianes, n´és la millor evidència. Per això, ara més que mai necessitem saber que fa el govern del senyor Camps amb els nostres diners, amb els nostres impostos."

*Catedràtic d´Economia Aplicada. Universitat de València.

No hay comentarios: