23 julio 2009

fira de juliol 2009/ la desencaixonà



[VÍDEO]

Per primera vegada he gaudit de la desencaixonada, encara que millor la 'desencaixonà'. Més de mitja plaça i bon nit d'estiu d'ambient familiar. Pares amb fills, nets amb iaios, sogres amb gendres i els tios i els seus nebots. També joves parelletes d'ací o d'on Déu sap on. I a mi se m'ha fet curta.

La desencaixonada és, diguem, l'espectacle del bou. A banda dels dos erals lidiats per José Kargbo i Dorian, la gent que acudeix només vol vore el bou en el seu esplendor, d'un en un, correguda per correguda. I l'aficionat vol fer-se un idea d'allò què vorà a la fira. I dirà que la presentació de les corregudes que mataran les figures no és la millor i que les altres són tremendes. I això ha passat.

La correguda de Valdefresno, què es lidia hui per Ponce, Castella i Perera, és correcta encara que té algun bou que baixa el nivell. Això si, estan en el tipo de la ramaderia. El lot amb el ferro dels Fraile que vingut des de Salamanca, però, no ha estat desecaixonada. Com ja estava als corrals pel reconeixement que es fa una dia abans de la correguda, ha eixit directament per la porta de torils.

La de Parladé es massa discreta i a més, tota la correguda ha fet un eixida prou parada dels caixons. Es massa discreta per davant i no seria estrany que donara problemes als corrals alhora del reconeixement veterinari. Però, tot i això, està ben feta. Com es sol dir, té 'hechuras' per embestir. A Morante, El Juli i El Fandi segur que els agrada.

La de Los Bayones es la correguda de la Fira de Juliol, a vore si no ens equivoquem. Guapa, amb 'trapío', estreta i amb els pitons com agulles. Està molt ben rematada. Esperem que l'oportunitat per als valencians Javier Rodríguez, David Esteve i Óscar Sanz siga bona.

I per a tancar la fira, el diumenge dia 26, sis d'Adolfo Martín molt en el tipo de l'encast Albaserrada. La correguda ho té tot per a donar espectacle. Altra cosa és que ho aconseguisca. El ramader, Adolfo Martín, i els tres matadors, Juan José Padilla, José Calvo i José Luis Moreno, s'ho mereixen, i l'afició de València també.

No hay comentarios: