14 julio 2009

rosa gil, la nena de casa leopoldo, catalana i aficionada als bous

Este matí he descobert a la Rosa Gil, propietària de Casa Leopoldo, un restaurant que porta 80 anys com a mirador privilegiat de la història de Barcelona i del barri on hi és, El Raval. El motiu ha estat la seua visita al programa Els Matins de TV3, que presenta Josep Cuní, per parlar del llibre La nena del Leopoldo, una crónica de Barcelona, escrit per Arturo San Agustín i que s'acaba de publicar per El Aleph.

Per Casa Leopoldo ha passat un fum de gent des de 1929 i sembla, perquè mai hi estat, que és un espai autèntic plagat de records per les parets, la majoria de motius taurins, i on es deu menjar d'alló més bé. Entre els seus clients, el més venerat és Manolo Vázquez Montalbán.

A banda d'això hui també s'ha sabut què la Rosa Gil, la nena del Leopoldo, ha estat nomenada presidenta de la Plataforma de Promoció i Difusió de la Festa, i pot ser siga una persona adequada per aquest càrrec, ella, que és filla de torero, va estar casada amb el portugués José Falcón, l'últim matador que va morir a La Monumental de Barcelona, i que diu que hui encara va dos dies per setmana a fer toreig de saló a Cornellà com qui va al gimnàs.

Però, això ho ha dit al programa del Cuní, Els Matins, i no he trobat l'entrevista a la Rosa Gil al web de TV3. No l'han penjada es veu. En canvi si m'he topetat amb la que li van fer a ella i a l'Arturo San Agustín fa quatre dies a El Club que presenta l'Albert Om per idèntic motiu, la publicació de La nena del Leopoldo, una crónica de Barcelona.



PS: També és interessant, pel que diu la Rosa, este video fet per EFE que he trobat a El Mundo amb motiu del 80 aniversari de Casa Leopoldo.

1 comentario:

EL CABALLERO NEGRO dijo...

La Rosa es la la viuda de Jose Falcon.