22 abril 2015

primera reacció per la manifestació taurina d'amposta: la generalitat inscriurà els correbous al patrimoni festiu de catalunya

L'Agrupació de Penyes i Comissions de les Terres de l'Ebre informa de la primera reacció de la Generalitat de Catalunya després de la manifestació a Amposta el passat diumenge, on prop de 10.000 persones varen sortir al carrer per demanar llibertat i respecte per a la cultura de bou. Sense dubte, és una molt bona notícia la que aplega ara, després d'anys i dècades de persecució, ignoracia, menyspreu i prohibicions a la Tauromaquia i la seua cultura a tota Catalunya. 

¡¡El que fa tindre un parell d'eleccions a un i cinc mesos!!


El comunicat (primer en català i després en castellà) diu així:
INFORMACIÓ D'ÚLTIMA HORA:

Tenim una primera REACCIÓ sobre la manifestació del passat diumenge dia 19/04/2015. Aquest matí hem rebut una carta de la GENERALITAT DE CATALUNYA i en especial de la CONSELLERIA DE CULTURA en la qual ens informa que la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Populars INICIARÀ d'ofici el procediment per a la inscripció al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya de TOTES i CADASCUNA de les Festes amb Bous que figuren a l'annex de la Llei 34/2010 d'1 d'octubre que regula les festes tradicionals amb bous.

Aquest era un dels punts sobre els que demanàvem solucions i sembla ser que ara pot quedar solucionat gràcies a les quasi 10.000 persones que vau sortir al carrer el diumenge passat demanat RESPECTE i LLIBERTAT per a la festa, cultura i tradició dels bous. Esperem poder seguir donant bones notícies properament sobre els altres aspectes on també sol.licitàvem solucions. MOLTES GRÀCIES A TOTS!!!!



INFORMACIÓN DE ÚLTIMA HORA:
Tenemos una primera REACCIÓN sobre la manifestación del pasado domingo día 19/04/2015. Esta mañana hemos recibido una carta de la GENERALITAT DE CATALUNYA y en especial de la CONSELLERIA DE CULTURA en la cual nos informa que la Dirección General de Cultura Popular, Asociacionismo y Acciones Populares INICIARÁ de oficio el procedimineto para la inscripción al Catálogo del Patrimonio Festivo de Catalunya de TODAS y CADA UNA de las Fiestas en Toros que figuran en el anexo de la Lei 34/2010 de 1 de octubre que regula las fiestas tradicionales con toros.


Este era uno de los puntos sobre los que pedíamos soluciones y parece ser que ahora se puede solucionar gracias a las casi 10.000 personas que salisteis a la calle el domingo pasado pidiendo RESPETO y LIBERTAD para la fiesta, cultura y tradición de los toros. Esperamos poder seguir dando buenas noticias próximamente sobre los otros puntos en donde también solicitábamos soluciones. MUCHAS GRACIAS A TODOS!!!

No hay comentarios: