30 enero 2008

l'estat de la blogosfera valenciana

Sembla que tot és al cap i a la fi una qüestió de noms. Així els valencians, amb menys o més intensitat, hem passat el temps. Ara, la nostra cultura, la nostra llengua ha trobat un nou vehicle que permet la interacció entre la comunitat de parlants i ens apropa a tots. I tornem altra vegada sense adonar-nos d'alló que realment importa.

Al blog (o hem de dir "bloc", en això tampoc hem arribat a cap acord) Vent de Cabylia Vicent ha fet un post tractant d'analitzar de manera encertada la realitat de la blogosfera valenciana. Escasa, però creixent. Conta amb iniciatives sempre lloables com Blogs Valencianistes, un xicoteta guia que no té gens que vore amb la gran aportació que suposa l'obra La gran guía de los blogs, que per cert, ja posats m'agradaria saber si inclou llista de blogs escrits català o valencià, i si també en gallec o basc.

No m'interessa el terme Païssos Catalans. És més, em costa molt poc escriure Comunitat Valenciana i molt menys País Valencià i em donaria igual escriure regne, societat o poble, que és alló que realment som. Però no deixa d'importar-me ben poc. Són altres les necessitats.

Vicent escriu: "No sé perquè s'entesten a dir coses que no són veritat o que en si no tenen cap importància". I a més a més, posa el dit en la tecla exacta: "Sense nova gent que empre el valencià com a llengua escrita vehicular i sense nous valencianistes la catosfera es continuarà movent en els paràmetres actuals".

Per aixó emprar molt més allà la realitat de la blogosfera que s'expressa en valencià (i ho diré sempre, este blog no és el millor exemple) és una vegada més tornar a caure en les meteixes e idèntiques polèmiques que no són, ni de bon tros, una realitat. L'estat de la blogosfera valenciana creix, al meu poble en l'última setmana podem gaudir d'un nou blog i ja en som cinc o sis més o menys actius i amb diverses temàtiques. Encara és poc, i també a la resta del territori, però, els uns i els altres sí ens anem trobant conforme creix i cal celebrar, encara, cada nova aportació que es faça per canviar la pobra realitat.

PD: El 800 aniversari del naiximent del rei Jaume I és un bon moment per continuar fent-ho, sense majors aspiracions.

1 comentario:

Vent d Cabylia dijo...

Caram, sí que comenceu a esta actius a Catarroja. Ànim!