24 marzo 2008

així està el carreró

El carreró d'una plaça de bous és un "escaparate" estupendo. Allí eres un blanc perfecte i tots et veuen. O entres per motius de feina o per a deixar-te vore i pegar quan més colpets d'esquena millor. Es poden vore polítics, futbolistes, constructors, famosos i grans d'Espanya fins i tot. Solen anar en grups, de dos o de tres, segons la cabuda dels enganyadors del mateix carreró. Hi ha una parella comú dels carrerons, encara que no és el seu hàbitat natural, i és la formada per un polític i un constructor, Fabra i Roig, que encara que ho semblen pel vernís que llueixen, no eren dos ninot de falla.

Trobe que els polítics tenen un lloc més apropiat al tendido ja que ni són toreros ni banderilleros, ni monosavis, ni areners, ni formen part de l'arrossegament ni res de res. Amb els seus carrecs ho tenen fàcil per trobar una barrera d'ombra on també són igualment visibles i poden recolzar-se a la maroma, com va fer l'alcalde del meu poble.

Per cert, el protagonistes del post ho van atinar. Disfrutaren del bou més brau de la fira, dels que hem vist poquets. El seu nom era 'Plañidero', de la ramaderia de Montalvo. Una orella li va tallar Pepín Liria en el dia de la seva despedida de l'afició de València. Era el 14 de març.

1 comentario:

Paco Lopez Barrio dijo...

Costa d'entendre... En un partit de fútbol els polítics están en la tribuna d'autoritats, mai en els vestuaris ni en el banquet de l'entrenador. Quan van a l'òpera ténen la seua llotja, no es queden entre bambalines a destorbar els tècnics. I en la mascletá es queden al balcó de l'Ajuntament en comptes d'anar per entre masclets i carcasses amb la metxa a la mà. Als bous no. No hi ha prou amb una bona barrera d'ombra, necessiten fer el tonto en el carreró... I el carreró és un espai de treball, com com els telars d'un teatre o els boxes d'un circuit de carreres. Crec que tot tornará a la normalitat el dia que un bou salte la barrera i s'emporte per davant un President de Diputació o similar. Que no li passe res, pero que camvie, a la vista de tots, la corbata d'Armani per els propis collons. I a ser possible en correguda televisada i que aparega en tots els zappings i en el Youtube. Eixe dia s'acabará la tonteria.
Enhorabona un volta més pel teu magnífic blog.